Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Dinsdag 24 Augustus 2010

 

1 Gerookte bacon 1

 

 

Na de misser vorige keer moest het er toch nog een keer van komen.

Bacon!

 

Wat heb je nodig

  • Buikspek
  • Zout (himalaya dit keer)
  • Rookhout appel

 

Bacon royaal bestrooien met zout.

Zeezout is bv goed.

 

In mijn geval kwam ik in een grote supermarkt Himalaya zout tegen.

Hoop goede dingen over gelezen. Dit dus gebruikt

 

In een ziplock zak en dan de ijskast in.

Elke dag even draaien en het overtollige vocht eruit laten gieten.

 

Wederom een afwijkend verhaal.

Ik had helaas maar 3 dagen de tijd. Dus ipv dat we het zout 7 dagen laten inwerken was dit dus maar 3 dagen.

 

 

De temperatuur in de ketel terug gebracht naar 100 - 120 graden

Flinke blok appelhout erop.

Buikspek boven de koude zone

Lekbakje eronder

Temperatuur meter in het vlees en wachten maar.

 

 

De bedoeling is om de interne temperatuur naar de 65 graden te brengen.

Vreemd genoeg bleef de temperatuur na 2 uur "hangen" op 50 graden.

Toen de ketel langzaam hoger gezet naar 135 graden

Pas na 4,5 uur was de 65 graden bereikt.

 

Het resultaat

 

 

 

Schitterend stuk gerookt vlees.

Na 4,5 uur was de rooksmaak er enorm ingetrokken.

 

 

 

Helaas geen snijmachine maar het resultaat was geslaagd.