Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

 

  Moink Balls 08-08-2014

 

In de barbecue wereld een bekend gerecht. iemand maakt het...het bevalt...dus iedereen proberen.

Reuze simpel en een echte BBQ BAL

 

Wat hebben we nodig.

 

De Bal

 

  • 500 Gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel of gemalen beschuit
  • 1 tl peper
  • gehaktkruiden van welke soort dan ook. Doe de helft van wat het pakje aangeeft.
  • 2 teentjes knoflook
  • Meng dit goed

 

 

 

Extra:

 

  • Ontbijtspek
  • BBQ saus

 

 

 

 

Draai een 6 tal ballen ervan en omwikkel ze met ontbijtspek. Vast zetten prikker is mogelijk maar meestal blijft het spek plakken.

 

Maak je ketel warm tot 150 graden.

 

leg de ballen op de koude zone en laat ze voor 5 minuten even garen.

 

Daarna smeer je er je favoriete BBQ saus op lekker dik.

 

 

Na een minuut of 20 zullen de ballen klaar zijn.

Test wel even of ze gaar zijn!

 

De saus is mooi glad getrokken en het spek is lekker tegen crispy aan.

 

Flinke smaak bom