Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Aardappels Provence

 

Heerlijke aromatische aardappel partjes. Ideaal als bourgondisch bijgerecht. .

 

 

Bereiding

 

 

 

Je hebt nodig

 

6 aardappels (4 personen)

3 tenen knoflook

1 dl Olijfolie

2 eetlepels provence kruiden

1 thee lepel Zout

1 thee lepel zwarte peper

 

Bereiding

 

Was de aardappels goed. Schil ze niet!!!

Snij de aardappels in lengte door de helft en snij van elke helft drie of vier partjes.(afhankelijk hoe groot de aardappels zijn)

Kook de aardappels totdat ze bijna gaar zijn. Niet té zacht!

 

Giet ze af en doe ze in een hoge kom.

 

Giet de olijfolie bij de aardappels en pers de knoflook eroverheen.

De provence kruiden, peper en zout kunnen er ook bij en roer het door elkaar.

Laat dit maar even een uurtje intrekken.

 

Op de weber

 

Haal de aardappels uit de olijfolie.

 

Leg de aardappels op je grill. Vaak ligt er een stuk vlees al op dus leg het eromheen.

 

De kunst is om de aardappels mooi bruin krokant te bakken waar veel hitte voor nodig is. Pas op met het plaatsen van de aardappels op de gril. De olijfolie kan ervoor zorgen dat het gaat fikken. Doe dan snel de deksel erop.

 

Doordat ze eerst gekookt zijn is de binnenkant lekker zacht en de buitenkant heerlijk krokant.

 

 

 

Bon Apetit!