Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

 

  Bavette Burger "Mexico" 09-02-2013

 

Een hamburger word vaak gemaakt van niet al te duur vlees.

 

Leek mij een leuk idee om ons het meest sappige vlees hiervoor te gebruiken. BAVETTE

 

Omdat mijn thema deze avond Mexicaans was had deze burger een mexicaans tintje.

 

 

 

Wat hebben we nodig:

 

Het vlees: Bavette. 1 KG

 

Hij was nog iets bevroren.

Dat kwam goed uit. Ik heb geen gehaktmachine dus ik moest enorm kleine stukjes snijden.

Net nog bevroren vlees snijd erg makkelijk.

 

 

 

Hele kleine stukjes dus .

je moet wel even een uurtje niks te doen hebben.

 

Na een paar minuutjes snijden het resultaat.

 

Voor de marinade doen we:

 

1 fijn gesneden ui,

1 rode peper(zonder zaadlijsten)

Flinke scheut olijf olie

Mexicaanse kruiden 1 Eetlepel

3 Knoflook tenen.

 

In een pan even laten pruttelen.

 

 

 

 

Alles bij elkaar samen met 4 eetlepels verse koriander

 

Om de hamburgers te maken heb ik gebruik gemaakt van de deksel van een beschuitblik.

 

Op zich ging dit goed doch de kleine stukjes bavette waren uiteindelijk te groot waardoor de burger uit elkaar viel als je het beet wilde pakken.

 

Handig was het hele fijne bakrooster waar ik alle burgers opgelegd hebt.

 

Met het rooster boven de hete kolen lukte het goed.

 

Omdraaien lukte niet maar een weber kan je afsluiten zodat de burger rondom gaar werd.

 

 

 

Het resultaat:

 

Ze vielen helaas uit elkaar omdat de stukjes toch te groot waren maar:

Een heerlijke luxe malse hamburger met een zalige smaak.

 

 

Geen sausje erover. Gewoon zo!

 

Volgende keer toch maar een vleesmolen kopen.

 

Makkelijk en heerlijk mede door het zeer malse vlees Bavette.