Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

 

  Wel of geen Rub 24-06-2012

 

Om het vlees vaak smakelijker te krijgen doen we er een Rub over. Een Rub is een mix van kruiden die speciaal gemaakt is een soort vlees.

Je hebt kip, rund, varken etc rubs. Allemaal gemixte kruiden specifiek voor dat stuk vlees.

Maar is dat nou altijd aan te bevelen?

We gaan 's een testje doen.

 

5 manieren om een stuk vlees te kruiden;

 

Van links naar rechts.

1- KRUUT van de befaamde Jonnie & Thérèse Boer

 

2 - Applewood Rub van de "gourmet smoke" reeks bij de firma kruidenenspecerijen

 

3 - Ultimate Pork chop & Roast Rub ook weer van de bovenstaande firma.

 

4 - American Steakhouse. Rubs bij bv de Jumbo te verkrijgen.

 

5 - peper, zout, verse knoflook

 

Als vlees gebruiken we Bavette.

 

Een heerlijke zachte Steak.

 

Alle stukken vlees zijn gekruid.

 

Bavette heeft een korte bereidingstijd.

 

Even knalhard boven de hete kolen aan beide zijde is genoeg.

 

 

De smaken;

 

KRUUT is een vreemde kruid. Veel kaneel en kruidnagel.Heel specifiek. Niet voor dit vlees!

 

Applewood rub. Zoet zoute smaak met overduidelijk rookhout. Dit is een passende Rub.

 

Ultimate Pork chop & Roast Rub. Verrassend omdat deze feitelijk voor varkensvlees is gemaakt. geeft een zachte zoute smaak aan het vlees met hele lichtte kruiden.

 

American Steakhouse. Nee, helaas. Te zoute simpele smaak. Misschien lekker op een hamburger!

 

Peper, Zout en verse knoflook. Dit is de winnaar. Mooi vlees heeft geen smaakjes nodig. De bavette komt helemaal tot zijn recht!

 

 

 

Conclusie;

Op een mooi stuk vlees is het vaak zonde om er rubs over te strooien.

Peper, zout en wat verse knoflook is vaak voldoende om de rijpe smaak van je vlees te proeven.

Het kan een moment opname zijn. Soms wil je gewoon iets anders met je vlees doen maar deze BBQ freak houd het lekker op peper en zout voor zo'n mooi stukje vlees.