Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Biefstuk in Wijn ketjap marinade

 

Ik ben geheel geen voorstander van marineren van een biefstuk. Zonde van zo'n edel stuk vlees.

Maar de BBQ baas van amerika Steven Raichlen had het zo mooi omschreven in z'n boek dat ik het wel moest maken.

 

OK....proberen maar....

 

 

Bereiding

 

Ingredienten:

 

  • 4 Malse biefstukken
  • 150 ml Rode wijn
  • 50 ml ketjap
  • 1 uit zeer fijn gesneden
  • 2 knoflook tenen
  • 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden(rozemarijn, thijn, dragon)
  • 2 theelepels zout
  • Een eetlepel koriander

 

 

 

 

 

Doe alle ingredienten in een kom en mix het goed.

 

In een ondiepe schaal leg je de biefstukken zo neer dat de marinade er lieftst overheen gaat.

Laat dit zo'n 2 uur liggen.

Keer de biefstukken een paar keer om.

 

Zet je BBQ maar op een temperatuur van zo'n 200 Graden. (75% open)

 

Laat de biefstukken maar even aanschroeien boven de hete zone.

 

Daarna kunnen ze zo'n minuut of 8 in de koude zone.

 

 

Het ziet er erg lekker uit.

 

Je mag zelf beslissen of je het lekker vind.

 

Het is niet mijn "ding" maar ik heb het toch maar opgegeten.