Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Bonen

 

Met barbecueen heb ik nog steeds het idee dat het eenvoudig en smaakvol moet zijn.

 

Een wild-west bonen prutje moet daar niet aan ontbreken.

Ik heb altijd een zwak gehad voor kidney bonen. Gaan we dus wat lekkers mee doen.

 

 

Bereiding

 

 

Ingredienten

 

  • Potje kidney bonen
  • 4 Plakjes bacon of ontbijtspek
  • 3 eetlepels stevige ketchup
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Scheutje rode wijn

 

 

Doe de bonen, knoflook, bruine suiker, wijn en ketchup in een vuurvaste schaal.

 

 

Snij de spek in kleine stukjes en braad het even aan in een pan zodat de zoutsmaak lekker naar boven komt.

Doe dit ook in de schaal en zet de schaal op de barbecue in een hoekje zodat hij tijdens het barbecuen zachtjes kan pruttelen.

 

 

 

 

Vergeet niet regelmatig te roeren.

 

Een uurtje kan geen kwaad afhankelijk wat de temperatuur is. Let wel dat het niet uitdroogd.

 

Het moet zo'n lekkere zoet-zoute-kleffe prak worden.

 

Neem af en toe een hapje en proef wanneer ie klaar is.