Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

  Broodje Bavette 03-03-2012

 

De bavette heeft een heerlijke indruk op mij gemaakt.

Ik heb het wel eens gegeten in een canarisch eilandje in een broodje.

Goed excuus om weer 's naar de makro te rijden!

 

Wat hebben we nodig

 

Voor de marinade

 

  • 2 dl Olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper

 

Voor de saus

 

  • 5 el olijfolie
  • 5 el BBQ saus

 

 

Ciabatta broodjes

 

 

 

En om het broodje op te maken;

 

Rucola, Uien en champignons

 

 

 

En natuurlijk de Bavette.

 

1,5 KG

 

 

Omdat het vlees tussen een broodje komt moet het niet te dik zijn. dat eet niet lekker en de kans bestaat dat je bij 1 hap het hele stuk vlees tussen je broodje uittrekt.

 

Dikte van het vlees heb ik op een halve cm gesneden in stukken van ongeveer 15 cm breed.

 

 

De olijfolie, knoflook, zout marinade een uurtje met het vlees laten liggen.

 

Bak wat champignons en snij 2 uien flinterdun in plakjes

 

We gaan weer flame grillen

 

Leg de stukken vlees boven de hete kolen.

Dit geeft door de olijfolie flinke vlammen.

Een halve minuut per kant en dat 2 a 3 keer.

het vlees is maar een halve cm dik dus niet te lang erop laten liggen. Het moet medium rare worden.

 

 

Het vlees op het (voorverwarmde) broodje leggen en bekleden met de ui ringen, champignons en de rucola

 

Beetje saus erover en smullen maar!

 

Wederom een heerlijke variatie van dit heerlijk stukje BBQ vlees!

 

 

Magnífico!