Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Runder Bullit

 

Runder Bullit, Kogel biefstuk of baby top. Een paar namen voor dit heerlijk stuk vlees.

 

 

Bij de makro lag dit stuk vlees om aandacht te schreeuwen. 1 Kilogram precies moest eraan geloven.

 

 

 

Bereiding

 

Ingredienten

 

We gaan er een italiaans tintje aan geven

 

  • de "Bullit" van 1 kilogram
  • 3 theelepels thijm
  • 2 theelepels Rozemarijn
  • 2 theelepels knoflookpoeper
  • 1theelepel salieblad
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 3 theelepels zeezout
  • scheutje olijfolie

 

 

Het vlees gaan we eerst droogmaken met keukenpapier en daarna insmeren met olijf olie

 

 

Ik weet niet wat die koe daar in ierland gegeten heeft maar het zit er goed uit!

 

 

 

 

Dan smeren we de specerijen erover.

 

Als laatste de gedroogde bladkruiden.

 

De weber stond al op te warmen. Zorg vanaf nu dat de temperatuur 150C blijft

Het vlees kan op de barbecue op de koude zone

 

 

Hier moet je je aandacht bij houden.

 

Het is echt zonde van je moeite en het geld om dit mis te laten gaan.

Vandaar de hulp van mijn digitale vriend.

 

De temperatuur meter zit in de punt van de voeler die je in het midden van het vlees steekt. Zo voorkom je dat je na lange wachttijd op een binnenband zit je kauwen.

Wij houden van medium rare vlees. Dan moet je ervoor zorgen dat het binnenin een temperatuur heeft van 55 graden celsius.

 

Deze meter kan je zo instellen dat als hij deze temperatuur bereikt heeft er een pieper afgaat.

Op de foto had ik 'm op 58C gezet. Je ziet dat hij een temperatuur heeft van 18C.

 

 

 

 

De deksel erop!

 

Halverwege een stukje hout erbij

 

Pas als de juiste temperatuur bereikt is gaat ie weer open.

 

 

De totale tijd voor 1 Kilogram biefstuk medium rare was 55 Minuten.

 

Ziet het er niet lekker uit?