Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

  Eisbein kant en klaar 15-03-2014

 

Tijdens een bezoek aan een duiste stad in zo'n heerlijke hoempapa tent kreeg ik een stuk vlees voorgeschoteld waar een bot uitstak.

Redelijk voorzichtig begon ik met mes en vork het te ontleden en proeven. Dat was lekker zeg en super mals,

Na een speurtocht op het net kwam ik erachter wat het was.

Eisbein, Schweinehaxe, Stelzen, varkenshiel, hips en nog een paar namen.

Het is de poot van een varken (enkel)

Bij een bezoek aan de makro kwam ik deze doos tegen.

 

Eigenlijk ging het geheel tegen mijn principes in. Een kant en klaar stuk vlees gekruid en al kopen?

 

Gezien de onbekendheid van het vlees heb ik het toch maar gedaan.

 

Zag er mooi uit en rook al lekker!

 

 

 

 

Na 45 minuten op 170 graden op het randje van de koude en warme zone kwam hij er mooi uit.

 

Het resultaat was erg goed.

Krokant smaakvol korstje en zachte binnenkant waar het bot er zonder veel kracht afviel.

 

Zo te proeven was het eerst voorgepekeld / brined / gekookt in een zoute boullion en daarna gekruid.

 

Echt lekkah!