Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Entrecote met Honing-Mosterd-Thijm marinade

 

Goh slager. Wat heb je nog in je koeling liggen van ongeveer een kilo mooi vlees?

 

Ik ben er bijna allemaal doorheen jongen....maar wacht even. Ik heb hier nog een entrecote liggen van 900 gram.

 

Pak 'm maar in fijne man. Die gaan we even kietelen op m'n BBQ.

 

 

Bereiding

 

Wat hebben we nodig.

 

Een hele entrecote (dit keer van 900 gram)

 

Je ziet onderaan het vlees de typische entrecote vetrand.

 

Marinade

 

  • 2 eetlepels normale mosterd (niet te scherp)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels gedroogde Thijm
  • 1 thee lepel gedroogde salie
  • 1 thee lepel zeezout

 

Aan de slag

 

 

 

Doe alle kruiden en vloeistoffen voor de marinade in één kom

 

Spoel de entrecote met koud water af en maak 'm droog met keuken papier.

 

Smeer alle marinade over de entrecote en laat 'm zo minimaal een uur liggen.

 

 

 

Je kan rustig de weber aansteken en er voor zorgen dat hij op 140 a 150 graden Celsius blijft.

Niet hoger anders gaat het te snel en krijgt de buitenkant zo'n mooi zwart kleurtje.

 

De Entrecote kan erop. Leg 'm in de koude zone en steek je temperatuur meter tot in het midden.

 

 

 

Dan is het tijd om niks te gaan doen behoudens af en toe een blik op de temperatuur meter.

 

Je ziet dat ik de eindtemperatuur op 59 Graden Celsius hebt gezet.

De temperatuur in het vlees tijdens de foto was 27 Graden en hij was 22 minuten bezig.

 

Bij 59 Graden Celsius op onze themometer is het vlees rare/medium zoals wij dat graag willen.

 

 

Na exact 59 minuten ging de pieper af van de themperatuur meter. De entrecote kan eruit. Ik weet dat er veel mensen zijn die 'm dan even opzij leggen om de sappen door het vlees te laten gaan.

Nou die sappen zijn bij ons nooit weggeweest want het is gelijk aanvallen met super mals sappig vlees

 

Bij het snijden van het vlees viel de vetrand welke onder aan het vlees zit er direct in z'n geheel af. Dit stuk vet word direct doorgeschoven naar m'n zwager. Voor ons hoeft die vetrand niet en ach....die knul kan er zo van smullen.