Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Karbonade op z'n frans

 

Oer hollands karbonaatje kan je omtoveren naar een franse delicatesse met een heftige smaak.

 

 

Bereiding

 

 

Ingredienten

 

  • 4 schouder karbonades
  • 150 gram roquefort (Gorgonzola is goed alternatief)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Provence kruiden
  • Knoflook

 

 

Bereiding

 

We nemen de schouderkarbonade voor ons gerecht. Dit omdat ze door de vetrandjes het meest mals blijven op je BBQ.

 

 

Smeer de karbonades in met verse knoflook en daarna met de olijfolie. Doe de peper erover en een snufje zout.(niet teveel want de roquefort zorgt dadelijk voor een flinke zout aanval)

Strooi de provence kruiden en overheen en laat ze zo even een half uurtje liggen.

 

 

 

 

De weber staat al flink heet te worden

 

 

 

 

 

Leg de karbonades boven de warme zone in de weber waarvan je de onderste schuif op de helft zet.

 

De temperatuur kan dalen naar zo'n 150 tot 170 graden

 

Grill de karbonades lekker aan beide zijde's . Het is varkensvlees dus het mag er best wel een minuut of 12 opliggen.

Als het te hard gaat dan de karbonadees even op de koude zone leggen.

 

Als ze bijna klaar zijn brokkel je de roquefort over het vlees en sluit de BBQ weber.

 

Laat het kaas smelten en neem ze dan eruit.

 

 

 

Door de roquefort word het stukje vlees flink heftig van smaak.

 

Combineren met een lichte sla en een gepofte aardappel.

 

Bon appetit