Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

 

  Kefta Spies 08-01-2012

 

In de ijskast lagen nog 4 Tartaartjes. Zo in de pan met peper en zout. Gedver. Droge rommel.

Klein beetje kruiden erbij geinspireerd door de marokaanse keuken dan maar? (Kefta balletjes)

 

Wat heb je nodig

 

  • 4 tartaartjes (+/- 500 gram)

  • 1 zeer fijn gesnipperde ui

  • 1 eetlepel versie peterselie

  • 1 eetlepel verse Koriander

  • 1 tl kurkuma poeder

  • 2 uitgeperste teentjes knoflook

  • 1 theelepel gember (poeder)

  • 1 theelepel paprika poeder

  • 1/2 theelepel peper

  • 1 theelepel zout

  • 1 theelepel komijn

  • 2 eetlepels olijfolie

 

Doe alles in een kom

 

Mix alles goed door elkaar met je handen tot één mooie massa.

 

Maak kleine staafjes van dit gehakt (formaat kleine kroket) en spies er twee stokjes doorheen.

 

Bij deze foto gingen ze nog even de ijskast in met een laagje cellofaan.

 

 

Je ketel staat dan al op zo'n 175 tot 200 graden.

 

leg het vlees boven de koude zone en sluit je deksel.

 

Na een klein kwartier zijn ze klaar.

Vlak voor dat je ze eruit haalt leg je ze nog even een kleine minuut boven de warme zone voor een knappirig korstje.

 

 

 

Een heerlijk Kefta stokje.