Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

 

  Gevulde Kippedijen 17-03-2013

 

 

Niet zo lang geleden in aanraking gekomen met kippe dijen. Heerlijk mals kippevlees.

We gaan daar een minirollade van maken!

 

Wat hebben we nodig voor 6 stuks.

 

- 6 Kippedijen

- 1 handvol amandelen gepeld.

- Groene pesto

- Basilicum blaadjes

- Gerookte ham

- Italiaanse zout-kruiden (of gewoon peper en zout)

 

De amandelen maken we fijn in een vijzel

 

De amandelen in een pan laten bruinen.

 

Gerookte ham. Dit keer Swarzwalder schinken. Heerlijk!

 

De kippe dij

 

 

 

Een flinke laag groene pesto en de gebrandde amandelen erover.

 

De Ham erover en wat basilicujm blaadjes

 

 

Na het oprollen de kippedij vastgebonden met slagerstouw en bestrooid met italiaans gekruid zout.

 

De barbecue staat intussen heet te zijn. Ongeveer 150 graden.

 

Voor het mooie bruine uiterlijk kan je kip een minuut of 5 boven de hete zone leggen met de deksel dicht.

 

Daarna wederom 5 minuten in de koude zone met gesloten deksel.

 

 

 

Dit was erg goed gelukt. Heerlijk mals vlees met mooie smaken erdoorheen.

 

Een echte allermans vriend!