Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Vrijdag 14 Mei 2010

 

1 Tandoori-blik-kip 1

 

Na de zoveelste Beercan-chicken begon de kruidenmix mij tegen te staan. Tijd voor iets nieuws.

Maar alles wat ik tegenkwam was een beetje van het zelfde.

Totdat ik op één van de beste BBQ site's van nederland ( http://www.bbq-nl.com/) van Noskos een garnalen gerecht tegen kwam met tandoori marinade.

Er ging bij mij een kooltje branden en de Tandoori kip moest ik maken!

 

1- Aromatische toevoeging:

 

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel zeezout

1 Eetlepel citroensap

 

Doe een theelepel chilipoeder en een theelepel zeezout samen in een kom met een eetlepel citroensap. Mix dit goed.

 

De kippen diep insnijden op de plekken waar veel vlees zit.

Borst, dijen etc.

 

 

 

 

Smeer met een kwastje diep in de snede's de mix.

 

De Tandoori Marinade voor twee kippen.

 

  • 8 Eetlepels DIKKE yoghurt. (griekse)
  • 1 Theelepel chilipoeder poeder
  • 1 Theelepel zwarte peper
  • 1 Theelepel fenegriek korrels(poeder)
  • 1 theelepel Koenjit (geelwortel)
  • 1 theelepel Koriander poeder
  • 1 Eetlepel komijn poeder
  • 1 Theelepel Garam Massala
  • 1 Eetlepel limoensap (of citroensap)
  • 1 Eetlepel verse geraspte gember
  • 1 Eetlepel geperste knoflook

 

 

Alles in kom en roer (met de hand) het rustig tot een gladde marinade.

 

 

Doe dan voorzichtig 3 theelepels rode kleurstof er doorheen.

 

Dit is bij elke Toko te vinden.

 

Voorzichtig ermee. Het kleurt echt alles rood.

 

 

Kippen ermee ingesmeerd en voor een dik uur de ijskast in!

 

Vlak voordat ze de ketel ingingen.

 

Ik gebruik een bierblik houder maar je kan ze ook gewoon op een bierblik schuiven.

 

 

 

 

 

 

 

Verwarm je BBQ tot zo'n 150 - 177 graden.

 

Voordat je de deksel erop doet heb ik nog een klein blokje appelhout op de kolen gedaan.

 

Om het kwartier even de kip een kwart draaien. Dit voorkomt dat er één kant teveel verhit word.

 

Probeer de ketel op zo'n 150 graden te houden.

 

 

 

 

En na 1 1/2 uur konden ze eraf.

 

Dit was echt een topper.

 

De mooie aziatische keuken komt helaas te weinig voor in BBQ land.

 

Heerlijke zacht / kruidige tandoori smaak.

 

Dit gaat er vaker op !!