Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Krokante Hamburger

 

Een knapperige hamburger met veeeeel smaak!

 

 

bereiding

 

Ingredienten

 

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 thee lepels knoflook poeder, 2 theelepels uien poeder, 2 thee lepels zout, 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepens ketjap
  • 50 gram kleine stukjes spek( hoeft niet, word lekker zout erdoor)
  • Paneermeel
  • 2 Eieren
  • Olijfolie

 

In plaats van de kruiden kan je een zakje verstegen hamburger mix erin doen. Simpel en best wel lekker.

 

Lets rock

 

 

Doe het gehakt, spekjes, eieren en de kruiden mix in een kom en hutsel het goed doorelkaar.

 

 

 

 

 

 

 

Doe wat olijfolie op één bordje en een ander bordje met paneermeel.

 

 

 

 

Probeer hier een stuk of 10 hamburgers van te maken. Kneden, plat maken, door de oliefolie halen en dan door het paneermeel.

Laat ze dan even liggen op een groot bord.

 

 

 

 

 

 

Maak de weber maar lekker heet en leg de hamburgers langs de hete zone.

 

Zet de luchttoevoer op de helft. De temperatuur gaat naar zo'n 140 graden.

 

 

 

Na zo'n 15 a 20 minuten zijn de burgers gaar.

Snij er één open om dit te testen.

 

Om het korstje knappend te maken/houden moeten de hamburgers nog even boven de hete kolen liggen voor zo'n 3 minuten.

 

 

Pas op dat ze niet verbranden. Hou goed toezicht.

 

Als het paneermeel in de kolen valt weet je gelijk hoe je met oud en nieuw een rookbom moet maken.

 

 

 

 

 

Enjoy your burgers