Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

9 Oktober 2010

1 Lamsbout 1

 

Voor sommige gerechten moet je soms een zetje hebben om eraan te beginnen.

Nou....de lamsbout was in de aanbieding bij de makro. Erg hard hoef je mij dan niet te duwen.....

 

We gaan eerst de lamsbout een nachtje marineren:

 

  • 150 ML Olijfolie
  • 1 Flinke tak rozemarijn
  • Ongeveer 12 blaadjes Verse Salie
  • Peper en zout
  • 6 Teentjes knoflook
  • 2 TL Ras El Hanout (marokkaanse kruiden mengsel)

 

Alles fijnsnijden en mengen in een kom.

 

Hou twee knoflook teentjes en een beetje rozemarijn achter

 

 

De lamsbout heeft aan één kant vaak een dikke laag vet.

Deze grotendeels weggesneden.

 

Rondom gaatjes prikken en vol stoppen met rozemarijn en plakjes knoflook.

 

Van één teentje knoflook snij je in lengte 6 plakjes

 

 

 

Goed ingesmeerd met het kruiden mengsel.

 

Afdekken met folie en een dagje in de ijskast.

 

 

De volgende dag is hij erop gegaan.

 

De ketel voorverwarmd en de temperatuur op 175 graden gehouden.

 

Mijn digitale thermometer in de bout gestoken.

 

Ik heb 'm op 59 graden gezet.

 

 

 

Het eerste half uur flink wat rookhout toegevoegd.

In dit geval van Jack Daniels

 

 

 

Na 1,5 Uur was de interne temperatuur bereikt van 59 graden en kon hij eraf,

 

Het vlees was perfect!

 

Heerlijk sappig en een heerlijk smaak!