Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Lamsrack

 

Zoals Gordon ramsey zegt: Lamsrack is de rolls royce onder het lamsvlees.

 

Heeft ie helemaal gelijk in....qua smaak.....en qua prijs....

 

 

Bereiding

 

Wat heb je nodig

 

  • 1 lamsrack
  • Half potje groene pesto
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • Eén thee lepel Zeezout

 

Doe alle ingredienten in een schaaltje en roer het goed doorelkaar .

 

Het lamsrack koop je vaak aan één stuk.

Met een scherp mes snij je langs de ribjes zodat er aan beide zijde's vlees zit.

Het mooie aan dit is dat er dus een soort kunstmatige sate ontstaat. Het stokje zit al aan het vlees

 

 

 

Smeer de rackjes lekker vol in met het groene pesto mengsel. Je hoeft dit te lang te marineren.

 

De weber heb je al vol open staan. 200 graden max.

 

Laat de rackjes even schrikken boven de warme zone aan beide zijde's.

 

Zoals je hier ziet krijg je dat mooie streepje in je vlees.

 

Daarna kan hij boven de koude zone liggen voor een minuut of 8. Draai ze indien nodig even om halverwege.

 

Hij mag er niet te lang op liggen. Dit vlees schreeuwt erom om medium/rare gegeten te worden.

 

 

 

 

Als ze echt goed gemaakt zijn dan is de buitenkant bijna knapperig.

 

Pas op....het ribje waar je 'm aan vasthoud is flink heet. Laat 'm maar even voor een minuut of 3 liggen.

 

De bite van dit vlees is werkelijk heerlijk. zacht, sappig, mals, stevig etc etc

 

 

Eet smakelijk!