Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

September 2010

1 Kruidige Lamsrack 1

 

Tot vervelends toe zal je mij horen zeuren over lamsrack. Voor mij de Top als het gaat om mals en zacht vlees met een heerlijke bite.

 

Van familie kreeg ik een paar stronken verse salie. Was tijdens hun vakantie al een beetje gedroogd.

Hier kan je vlees heerlijk mee marineren.

 

1 eetlepel Thijn

 

5 tenen knoflook

 

1 eetlepel salie (vers of zoals boven net vanaf de stronk)

 

1 eetlepel rozemarijn

 

1 thee lepel zeezout.

 

150 ml olijfolie

 

 

Lamsrack

 

In stukken gesneden.

 

De malsheid druipt er vanaf.

 

 

Alle ingredienten in de olijfolie mengen en samen met het lamsvlees een dag laten marineren.

 

Je ketel hoog opstoken.

 

Nu komt het op een stukje BBQ techniek aan.

 

Boven een gloeiend vuur de stukjes KEIHARD laten grillen.

Draai ze snel om. Het mag niet aanbranden.

Dit vereist een snelheid, inzicht en gevoel.

 

Het mooie van dit lamsvlees is dat op deze manier het vlees bijna krokant word en superzacht van binnen!

 

De gedroogde/verse kruiden en olijf olie zorgen voor een heerlijke smaak!