Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

20 Januari 2011

1 Lams ribben 1

 

 

Bij "onze" turkse slager zag ik lamsribben liggen. Mooi vlees. lekker vers.

Dat moet lekker smaken.

 

Voor de kruiden gebruik ik "ras el hanout"

Dit betekent "kruidenmix van het huis"

Elke marokaanse familie maakt dit op hun eigen manier. Mijn mix kwam van de sligro.

Als je alleen de deksel al opendraait gaat er een wereldje open. Man....dat is lekker!

 

 

De lamsribben goed insmeren met "Ras el hanout"

 

 

Laat het een half uurtje op kamer temperatuur komen.

 

De Ketel mag naar zo'n 200 graden.

 

Leg de ribben boven de koude zone en laat je over oven het werk doen.

 

 

Uitstekend vlees, kleine stukjes vet. geweldige smaak!