Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Notenkip

 

We gaan 's wat anders doen met die kippenpoten. Een soort korstje met noten leek mij lekker droomde ik....

Maken dan maar!

 

 

Bereiding

 

 

 

Ingredienten:

 

  • 6 kippenpoten
  • 1 eetlepel koriander
  • 2 theelepels komijn
  • 1 eetlepel zeezout
  • 5 eetlepels pinda's (verkruimeld)
  • 2 eetlepels cashewnoten (verkruimeld)
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • Olijolie
  • zwarte peper

Noten even door je vijzel halen

 

Aan de slag:

 

Was de kippenppootjes met schoonwater en dep ze droog.

 

Smeer ze in met de koriander, Komijn, zout en wat peper.

 

 

 

 

Maak twee inkepingen in beide zijde's van het pootje en strooi er wat sesamzaadjes in

 

Haal dan het pootje door de olijfolie

 

 

 

Probeer de notenmelange over dekip te smeren.

 

Maak een zo dik mogelijke laag

 

Intussen staat je keteltje al lekker te loeien op 200 Graden.

 

Leg de kippenpootjes boven de koude zone van je grill en laat ze daar zo'n 25 minuten liggen.

 

Pas op met draaien.....de nootjes vallen er snel af.

 

Zo simpel dat iedereen het lekker vind