Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Fussilini Pesto

 

Een koude pasta salade die je ook warm kan opdienen. il contorno!

 

 

Bereiding

 

Ingredienten

 

  • Fusselini pasta 350 gram voor 5 personen
  • Groene pesto 4 thee lepels
  • Knoflook 4 tenen uitgeperst
  • Pijnboom pitten handvol
  • Oregano 1 eetlepel
  • Gedroogde tomaatjes uit olie 7 stuks
  • 1 dl olijfolie
  • Zout en peper

 

 

Bereiding

Kook de pasta beetgaar. Niet te lang anders krijg je zo'n plakkerige, kleffe pasta.

 

Ik gebruik graag fussilini omdat de ingredienten daar zo lekker in blijven hangen.

 

Gooi de pasta gelijk in een schaal en doe de olijfolie daar direct bij. Wacht je te lang dan gaat de pasta plakken.

 

 

Doe de pesto, knoflook en de oregano erbij.

 

 

 

Snij de gedroogde tomaten uit olie in kleine reepjes en doe ze bij de pasta.

 

Smaakt niet alleen heerlijk maar de pasta ziet er dan gezeligger uit

 

Als je alleen droge "gedroogde tomaatjes" hebt week ze dan eerst.

 

 

Pijnboom pitjes even in de pan bruin laten worden op hoogvuur. Pas op...dit gaat snel!

 

Ook deze gelijk bij de pasta erbij.

 

Naar smaak peper en zout toevoegen. (Niet altijd nodig!)

 

Je kan de pasta nu wegzetten en laten afkoelen.

 

Let op. Sommige goedkope pesto's zijn slap van smaak. Dan moeten er meerdere schepjes bij.

 

Je kan het serveren met een beetje geraspte parmesaan erover.

 

Warm of koud te serveren!

 

Buon Appetito !