Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

19-Januari 1010

 

1 Pecan Haasjes 1

 

Op verschillende sites gezien. Varkenshaas met ontbijtspek, mosterd saus en pecan noten. Nou...dat moet wel lekker zijn!

 

  • 1 Flinke varkenshaas
  • Ontbijtspek of bacon
  • Pecan noten
  • Mosterd saus

 

De mosterd saus:

  • 3 eetlepels van je favoriete mosterd.(mag een beetje pittig zijn)
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1/2 thee lepel zeezout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Even mengen, Daarna in een pannetje even aan de kook. Afkoelen en in de ijskast.

 

De Pecan nootjes grof fijnstampen. Ontbijtspek en repen snijden.

 

 

De varkenshaas in 3 platte stukken snijden, mosterd saus erover en de spek erop leggen.

 

 

 

Oprollen en met prikkers of slagers touw vastzetten.

 

Nogmaals de mosterd saus erover smeren en dan door de pecan heen rollen.

 

 

 

Snij de 3 stukken nog een keer doormidden. Je hebt dan 6 stukken.

 

Maak een vuurtje in je ketel met een koude en warme zone tot zo'n 200 graden

 

Leg de stukjes vlees even boven de hete kolen en daarna een minuut of 10 in de koude zone.

 

Dit blijkt zomaar een heerlijke combinatie en o zo makkelijk!!!