Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

 

  Picanha - Picana 26-08-2012

 

Picanha.

Nooit van gehoord? Dat kan best. Hier in NL word het weggesneden.

Het is het staartstuk van de koe.

Word in zuid-amerika als een delicatesse gezien. Er zit vaak een laagje vet op aan 1 zijde.

We maken het op de ouderwetse manier met simpele smaakmakers voor dit mooie stuk vlees.

 

Wat hebben we nodig?

 

  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Zeezout
  • Zwarte peper

 

 

Bij de makro. 730 gram Picana

 

Deze zijde heeft dat laagje vet erover van een mm of 3.

 

 

In het laagje vet maak je een ruitjes patroon. Snij dit zachtjes tot op het vlees.

 

Zout en knoflook dringt er dan beter doorheen.

 

Een uur voordat je 'm laat kennis maken met de grijzekolen smeren we 'm in met olijfolie en knoflook.

 

Een kwartier voor het grillen strooien we er zeezout over.

 

De ketel brand dan al op zo'n 150 graden.

 

Leg het vlees boven de koude zone, een temperatuur meter erin en de deksel kan dicht.

 

De bedoeling is om het rustig naar 50 graden C te laten garen.

 

 

Na zo'n 45 minuten had ik de temperatuur bereikt van 48 graden.

 

Deksel open.

 

Keihard grillen voor de smaak boven de warme zone.

De vetzijde ietsje langer. Die word daardoor lekker knapperig en het geeft van die leuke vlammetjes...

 

Dit niet langer dan 1 minuut per zijde.

 

 

Een heel apart stuk vlees.

 

Een biefstuk met een echt eigen smaak. Grove structuur. Grove smaak.

 

Hij voelt hard aan maar is mals als een kogel biefstuk.

 

Het vetrandje laat ik volgende keer weg. Dat is niks voor mij.

 

 

Ik zeg...doen!