Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Pizza

 

Je kan nog veel meer dingen doen met je Weber dan vlees erop leggen.

Wat dacht je van een ovenheerlijke PIZZA?

 

 

Bereiding

 

Wat heb je nodig voor 5 pizza's:

 

  • Twee pakken Pizzadeeg meel
  • 3 bollen Mozzerella
  • Salami worst in dunne plakjes
  • Stuk Gorgonzola
  • Olijfolie
  • 5 tenen Knoflook
  • 1 Rode paprika
  • 1 Grote ui
  • Bakje champignons
  • Oregano
  • 250 gram gepureerde tomaten
  • 250 gram tomaten in blik
  • Bakblik of pizza steen
  • Twee eetlepels suiker
  • peper en zout

 

 

 

We beginnen met het maken van het deeg. De bedoeling is dat we 5 bollen deeg gaan krijgen. Met twee dozen pizzadeeg van koopmans lukt dat goed. Helaas is de smaak van koopmans niet zoals het hoort maar het kan er net mee door.

 

 

Maak 5 bollen van dit deeg en zet dit apart.

 

 

 

Dan gaan we de pizza saus maken.

 

De gepureerde tomaten en de fijngehakte tomaten uit blik doen we bij elkaar met een scheut olijfolie in een pannetje op een zacht vuurtje.

 

5 Teentjes uitgeperste knoflook en twee afgestreken eetlepels suiker erbij.

 

Twee theelepels(afgestreken) zout en oregano erbij.

 

Laat de saus maar lekker een kwartiertje pruttelen. Niet vergeten af en toe te roeren.

 

 

 

Dan gaan we snijden

 

  • Champignons in plakjes
  • Ui in schijfen
  • salami in plajes
  • Mozzerella en gorgonzola in brokken
  • paprika in dunne lange plakjes

 

Voor het bakblik kan je veel dingen gebruiken. Hier een goedkoop blik van 30cm doorsnede. € 4,50

Uitstekend geschikt voor ons doel.

 

Weber levert ook een pizza steen maar is een stuk prijziger. €50,=

 

Nu het leuke gedeelte. We gaan 'm aankleden!

 

Het bolletje deeg spreiden we uit op dit met olijfolie ingesmeerd bakblik.

 

Laagje saus eroverheen en dan je fantasie gebruiken.

 

 

 

 

 

Op de tomaten saus verdeel je een handvol brokken mozzerella

 

 

Champignons, paprika, ui, salami, oregano, gorgonzola zijn daarna aan de beurt.

 

Maak er een mooi plaatje van.

 

 

Intussen heb je de weber vol open staan. 200 graden minimaal !!!

 

Gooi in de kolen een stukje rookhout. Het moet natuurlijk naar de authentieke houtoven smaken!

 

De pizza / plaat leg je boven de koude zone en sluit de weber direct om de warmte binnen te houden.

 

 

 

 

 

Draai de pizza een paar keer een kwartslag. Dit om te voorkomen dat één zijde te hard gaat.

 

Na een kwartiertje moet hij klaar zijn.

 

Dat zie je natuurlijk aan de kleur maar ook omdat de onderzijde wat harder is geworden en dat je de pizza makkelijk van de plaat af kan scheppen.

 

 

 

Met deze pizza heb ik gerookte ham gebruikt ipv salami.

 

Delizioso