Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Prime Rib

 

M'n zwager had een stukje vlees meegenomen. Of 't op de barbeque pastte......

Wow. Dit zag er giga uit. 2,5 cm dik en 30 cm breed. en 1 kilogram.

De slager noemde het primerib. Wij kennen dit stuk vlees als entrecote alleen wat dikker, groter en een stuk bot eraan.

 

 

 

Bereiding

 

Vergeet al je speciale kruidenmixen en rubs. Je helpt dit mooie stuk vlees ermee om zeep.

Het ziet er simpel uit maar dit is de enige manier om zo'n stuk vlees perfect te bereiden.

 

 

We hebben nodig:

 

Prime rib 1kg (een half uur uit koelkast)

2 tl Zeezout

1 tl zwarte Peper

5 tenen Knoflook

1 dl Olijfolie

 

Mix in een kom bovenstaande kruiden en olijfolie.

Leg het vlees in een groot diep bord. Giet daar je kruiden-olie-mix overheen zodat het vlees in een laagje olie komt te staan. Dek het af met celofaan.

Na een half uur kan je het omdraaien zodat de andere zijde kan genieten. Een uur is lang genoeg.

 

De weber aan één zijde voorzien van briketten en steek 'm aan.

Stook je weber flink heet. Vol open tot maximum hitte met gesloten deksel.

 

Nu komt het belangrijkste gedeelte:

Leg het stuk vlees boven de gloeiend hete kolen en doe de deksel direkt dicht. De olie kan namelijk gelijk in de brand vliegen en met de deksel dicht smoren we dat. ...een heerlijk geluid komt er uit de ketel. Laat 'm niet langer als 2 minuten zo liggen.

De andere zijde zo ook 2 minuten aanbranden.......ruik je het al?

Leg 'm nu in de koude zone en leg een paar kleine stukjes rookhout in de kolen.De weber blijft vol open staan.

Wil je 'm rare? Dan na 3 minuten op je bord leggen. Medium zal 6 of well-done zal tot 10 minuten duren.

 

Zo je ziet aan de foto konden we er gelijk aan beginnen. Is er overtreffende trap van sappig?

 

 



Dit is de smaak zoals je in een goed bistro restaurant tegenkomt....wat zeg ik? Dit smaakt beter!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Heb je een normale entrecote of rib-eye? Dan kan het ook als bovenstaande gegrilld worden maar dan de tijden iets korter houden.