Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

12-04-2015

 

De nieuwe rotisserie (Grill Spit) was klaar voor gebruik.

Het leek mij leuk om een berg vlees stevig te kruiken en aan een spit te grillen. Netzoals je ziet in een turkse kebab tent.

Bergje vlees was een dikke 1,5 kilo schouder karbonade.

Goedkoop, mals en waard om goed te kruiden.

 

 

 

De karbonades in stukken van 10cm gesneden en goed met deze turkse kruiden in gesmeerd.

+

2 teelepels gedroogde knoflook poeder

1 theelepel zeezout

Al het vlees aan de spit geregen en goed ingeklemd tussen de vleeshouders.

 

Kolen aan twee zijde's en een druipbakje in het midden.

 

Nu even geduld. Iets boven de 200 graden. het vlees moet knapperig gegrild worden.

 

 

Je kan zelf zien wanneer het vlees aan de buitenkant klaar is om eraf gesneden te worden. Hier het laatste gedeelte. Er was al 2 keer het buitenste laagje afgehaald.

 

 

 

 

Het laatste stukje vlees ook eraf gesneden. Genoeg om aan te vallen.

 

Daarna heel simpel. Het vlees in een stuk turks brood samen met wat sla, knoflooksaus en turkse rode saus.

 

Afiyet olsun (Eet smakelijk)