Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

Saltimbocca

 

Dan loop je in de supermarkt en weet niet meer welke ingredienten er in dat italiaanse vlees gerecht gaat wat ineens te binnen schiet.

Dan maar improviseren. En dat pakt goed uit !

Een overbekend italiaans gerecht met kalfsschnitzel en ham.

 

Bereiding

 

 

Ingredienten

 

  • Twee platte Kalfsschnitzels
  • Rauwe gerookte ham. (parma ham was niet op voorraad dus in dit geval Coburger rauwe ham gebruikt)
  • Olijfolie
  • Salie
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • Prikkers of sate stokjes

 

Bereiding

 

 

Strooi peper, zout en de salie over de kalfsschnitzel

 

 

 

Leg de rauwe ham op de kalfschnitzel.

 

 

Strooi er wat parmezaanse kaas overheen

 

 

Vouw de schnitzel dubbel en zet 'm vast met een prikker.

 

 

Smeer 'm in met olijfolie. Ik gebruik daar een kwastje voor.

 

Doe er een snufhe peper en zout overheen en bestrooi 'm nog even met de salie.

 

 

De weber staat intussen vol te gloeien.

 

 

Leg het vlees boven op het hete gedeelte en sluit de deksel snel. Na 1 minuut draai je ze om. Hierdoor krijg je de mooie grill streepjes in het vlees. Als het uiteindelijk niet lekker was kan je altijd zeggen dat het er mooi uitzag.....

 

 

Na wederom 1 minuut leg je het vlees in de koude zone (tegen de warme zone aan) en zet de weberschuif op half.

Laat het vlees garen in 6 tot 10 minuten.

 

 

 

Door de rauwe ham en de Salie krijgt dit vlees een heerlijke smaak.

 

Tutti regazzi !

 

 

 

Dit gerecht ooit eens geprobeerd met "a la minute" vakens filet lapjes en gewone schouderham. Nog hollandser maar overheerlijk!