Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

  Schnitzel,mozerella,tomaat 21-01-2012

 

Beetje op de italiaanse toer.

Leek mij leuk om na het grillen van het vlees er een laag mozzerella overheen te doen en dit een tijdje laten garen.

 

Wat hebben we nodig

 

  • Varkensschnitzels (6 stuks)
  • 3 bollen mozzerella
  • 400 dl tomatensaus
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

 

De schnitzels ingesmeerd met olijfolie, peper en zout.

 

 

 

Tomatensaus naar smaak.

 

Vaak gebruik ik een blikje tomatenblokjes,2 teentjes knoflook, een half uitje, wat gedroogde italiaanse kruiden, en 2 theelepels suiker.

 

Hou dit simpel!

 

Laat het goed inkoken.

 

 

Een bergje mozzerella in plakken.

 

De schnitzels even aan beide zijde's boven de warme zone laten grillen. Niet te lang. Het droogt snel uit! 2 a 3 minuten aan beide zijde's .

 

Boven de koude zone is alles bekleed met aluminium folie.

 

Leg op de folie 6 kleine bergjes tomatensaus.

Leg op elk bergje een schnitzel.

Bedek het vlees met mozzerella.

En als laatst een klein beetje tomatensaus er weer overheen.

 

Deksel dicht.

Temperatuur op 200 graden.

 

Na zo'n half uurtje zijn ze goed.

Mozzerella is gesmolten. Vlees is gaar.

 

Verse basilicum erover en smullen maar.

 

Verbazend flinke smaak eraan ondanks de minimale kruiden.

 

Vlees is niet uitgedroogd. Hier zorgt de de laag mozzerella voor!

 

 

 

Bellisimo!