Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

  Sis Kebab 08-01-2012

 

Na een bezoekje aan een bekend rotterdams restaurant waar ze Noord-afrikaans en midden-oosten eten serveren heb ik gesmult van zo'n heerlijke vleesspies. Geen overdaad aan kruiden maar een heerlijke grill smaak.

Dat moeten we ook maar 's maken!

 

Voor 7 spiesen

 

  • 2 flinke entrecote's in blokken gesneden

  • 1 zeer fijn gesneden ui

  • 1 dl olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel peterselie

  • 3 zeer fijn gesneden verse laurier blaadjes

  • Snuf peper en zout

  • 1 Rode paprika grof gesneden

  • Champignons

  • 1 eetlepel Koriander blaadjes

 

Alle ingredienten in een kom.

 

 

Vlees erdoorheen en een uurtje in de ijskast

 

Het vlees verdelen over de spiesen met in het midden een flinke champignon en op de uiteinde's een stuk paprika.

 

je ketel staat intussen te loeien op zo'n 175 tot 200 graden.

 

Netzolang grillen totdat het vlees een lichte grill kleur krijgt.

Niet te lang anders droogt hij uit.

Entrecote mag een beetje rood zijn binnen dus wees niet bang!

 

 

 

Echt lekker. Precies hoe ik 'm wilde!

Volgende keer de stukjes vlees iets groter!

De entrecote is hier enorm geschikt voor.