Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

 

 

  Suddervlees op de BBQ ? 03-06-2012

 

We kennen het sucadelapje als een stuk vlees wat je een week of 3 in de pan moet laten sudderen om het enigzins kauwbaar te krijgen.

Vreemd stond ik dus te kijken dat er op verschillende forums mensen het sucadelapje als een biefstuk op de BBQ behandelde en het scheen goed eetbaar te zijn.

 

Bij de AH zag ik 5 stukjes sucade liggen van 2 cm dik. Ach, het kost bijna niks dus dat kan de kop niet kosten. De kar in met die handel.

 

 

 

 

Hoe?

Alleen een beetje peper en zout.

 

 

 

De kolen roodgloeiend laten worden.

De sucadelapjes boven de gloeiende kolen laten schrikken..

 

LET OP : De buitenkant kan dan snel zwart worden. Draai 'm tijdig om. Meer als een minuut per kant is voldoende.

Dan even boven de koude zone voor een minuut of 2 om bij te komen.

 

Wauw. Dit is de verrassing van 2012!

 

Wat een heerlijk stukje vlees. Mals, geen bloederige plassen op je bord en een zalige smaak!

 

Geen biefstuk meer voor mij: SUCADE!!!

 

Een weekje later

 

Weekje later bij de makro een stuk meegenomen.

 

Mooie Vlees!!

 

Direkt boven de grille. De rest zoals boven