Barbecueen

Het hele jaar door

 

Home

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

Links

 

T-Bone

 

Echte mannen willen vlees. Nou hier heb je een stukje....mag het een onsje meer zijn?

Die lijpe zwager van me zou weer 's voor het vlees zorgen.

Neuhhh.... geen kippepootje of hamburger.

T-Bone....en de grootste die de slager had.

 

 

Bereiding

 

 

Wat heb je nodig

 

  • T-bone (750 gram dit keer)
  • 2 theelepels zeezout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 4 knoflook tenen.
  • Flinke scheut olijfolie

 

Net zoals de Prime Rib. Ga alsjeblieft niet die wonder barbecue kruiden gebruiken van dat mannetje op de braderie. Je verpest dat O-Zo-Mooie stuk vlees ermee.

 

We halen de T-Bone uit de koelkast en smeren 'm in met oliefolie, peper,zout en knoflook. Laat 'm maar lekker een halfuurtje erin zwemmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(ps. Dit bord is 30cm breed)

 

We laten de weber lekker op temperatuur komen. Doe maar zo'n 200 Graden Celsius.

 

We leggen de T-Bone boven het hete gedeelte van de weber. Laat 'm zo 1,5 minuut liggen en draai 'm om.

 

Wederom 1,5 minuut later weer omdraaien en probeer 'm tegelijk te draaien om die leuke ruitjes in je vlees te krijgen.

Dit doe je 1 minuut per kant. Elke kant heeft nu 2,5 minuut boven het hete gedeelte gelegen.

 

 

 

 

 

Nu kan de T-bone even in de koude zone gelegd worden. Laat 'm daar zo'n minuut of 6 liggen.

 

je ziet 'm hier gezelschap hebben van wat speklapjes

 

 

 

En dan mag hij eraf. Leg 'm op een groot bord.

Zo krijg je grote jongens stil.

 

 

Is ie mooi?