BBQ EN BIER

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Bier Recepten

 

Apparatuur

 

Overige

 

Contact

 

 

BBQ

Terug naar Grijzekolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ABDIJ

 

 

 

 

Belgische Abdij 12-10-2022

 

Batch 10 Liter

 

MOUT

1 KG Chauteau Pilsen 2RS

1 KG Chauteau Pale Ale

0,55kg Cara Blond

0,4kg Chauteau Crystal

01g Chateau Chocolat

 

Voor maischen

0,4 gram baking soda
1,5 gr calcium chloride

Antioxin 1 gram

 

Maischen
60 minuten 65 graden

15 min 72 graden

5 min 78 graden

 

Koken

Totaal 90 minuten koken

 

na 15 minuten

Start bitter hop:
20 g hallertauer Mittlefreu

na 60 minuten
20 g galaxy


na 80 minuten
200 gram Candy Syrup

Biersol.  3 ml

 

Na afkoelen 15 minuten beluchten met aquarium pompje


Dan gist erbij en afsluiten

 

Gist
Gist safale T58 10gr

 

2 weken op Vat

Daarna 2 weken op fles

Bier beter langer staan. Dan word ie rijper.

 

Resultaat :

Lekkere bruine abdij bier . Misschien ietsje teveel bitterheid.

 

 

   
B.B.Q. & BIER Grijzekolen