BBQ EN BIER

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Bier Recepten

 

Apparatuur

 

Overige

 

Contact

 

 

BBQ

Terug naar Grijzekolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IPA

 

 

 

 

Donker IPA 05-02-2023

 

Batch 10 Liter

 

MOUT

2,5 kg pilsmout
0,125 kg castle malting- chateau crystal belgisch aroma mout(gerstemout)
150 gr havervlokken

 

Antioxin 1 gram per 10 liter voor maischen

 

Maischen
75 minuten 66graden maischen
0,4 gram baking soda tijdens maischen
1,5 gr calcium chloride tijdens maischen

 

Koken

75 minuten koken

Start bitter hop:
10g hallertauer

30 minuten
10.0g tettnanger
6 g galaxy


10 minuten
14 g tettnanger
6 g citra
6 gr Simcoe
7 g hallertauer

 

Einde kook 150 gram suiker

Biersol.  3 ml op 10 liter bier einde kook.

 

Na afkoelen 15 minuten beluchten met pompje
Dan gist erbij en afsluiten
Gist safale US05 10gr

 

Drooghoppen

Droog hoppen na de hoofdvergisting ( Na dag of 3 a 4 )
Kan tot einde lager tijd

25 g hallertauer
20 gtettnanger
Simcoe 20 g
5 g galaxy

 

 

2 weken op Vat

Daarna 2 weken op fles

 

Resultaat :

Geweldig hoppig bier. Sterke bitterheid. Smaakte naar Brewdog PUNK IPA

 

 

B.B.Q. & BIER Grijzekolen