Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

BAVETTE BURGER MAX
22-04-2020

 

 

Een paar jaar geleden een electrische vleesmolen gekocht.

Ik had een flinke bavette liggen. Die moest daar maar eens doorheen.

Want een hamburger van bavette leek mij onverslaanbaar.

 

Ongeveer 1,2 KG Bavette.

In repen gesneden voor de vleesmolen.

Ongeveer 2 uur in de vriezer gelegen.

Dan gaat ie lekkerder door de molen heen werd er mij verteld.

 

Bij de molen zaten 3 formaten bij om de dikte van het vlees wat eruit komt te selecteren.

Ik heb de grootste genomen. de gaatjes waren ongeveer 4 mm.

Niet te kleine gaatjes gebruiken. Anders krijg je zo'n fijngemalen fabrieks schijf.

 

Het geluid van het vlees wat uit de molen komt is al spannend om te horen. :-)

 

 

 

Een bak vol met bavette gehakt!

 

Nu de seasoning erdoorheen.

Een burger moet een lekkere grill smaak hebben.

Steak kruiden had ik nog liggen van een bezoek in de USA.

Beetje rokerig, zout. Dat moet goed zijn.

Voor 1 kg vlees heb je 2 eetlepels seasoning nodig maar doe wat je goed lijkt.

Dit mooie vlees heeft natuurlijk weinig nodig

 

 

 

Mijn hamburger pers kon ik nergens vinden. Dan maar het deksel van een beschuitblik. Bolletje voldoet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leg daar een stuk plastic folie overheen.

 

Daar een flinke berg gehakt in. Laat 'm maar een beetje uitsteken. Goed aandrukken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan het cellofaan dicht klappen, uit de deksle halen en je hamburger heeft zijn vorm!

 

Leg ze maar allemaal (ik had er 8) even in de ijskast want je moet de BBQ aansteken .

 

 

 

Zet je ketel op 200 graden.

 

In de pits staat alles klaar

 

 

Hamburger bollen. Open snijden en een minuut of 2 op de BBQ op de koude zone.(dus niet boven de kooltjes)

 

 

 

Bovenop de gloeiende kooltjes en deksle dicht.

 

Wees niet bang ze mogen er een minuut of 2 op.

 

Daar ze daarna om en wederom 2 minuten.

 

 

Het gaat erop lijken!!

 

Leg ze na de 4 a 5 minuten boven de hete zone even op de koude zone.

 

Plakje ceddar kaas erover. Laat dit nog even een minuut liggen. Dan smelt ie zo mooi.

 

Plakje tomaat.

Een paar uien ringen

 

Mayonaise op beide binnen zijdes van het broodje

 

Tomaten ketchup naar smaak.

 

Sla blaadjes ertussen.

 

Stapelen!!!

 

 

Het resultaat.

 

Ik durf te beweren dat dit lekkerste hamburger is die ik ooit gegeten hebt.

 

De grove structuur van het bavette vlees, de echte grill smaak en de verse producten erop.

 

Nooit meer wat anders!