Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

Bavette Rollade a-la-Carpaccio

 

 

Via een BBQ maat werd ik gewezen op deze heerlijke rollade.

Echt wat anders!!

 

De hoofdrol spelers:

 

Bavette. [+/- 1 kg]

Basilicum blaadjes. [+/- 20 ]

Truffel mayonaise

Geroosterde pijnboom pitjes. [3 volle eetlepels]

Gedroogde tomaatjes [ 6 stuks fijngesneden]

Balsamico azijn [4 eetlepels]

Parmesaanse kaas [ 100 gram geraspt]

 

 

Flink formaat bavette. Het ziet er eigenlijk niet uit maar wat een wonder stuk vlees is dit

 

 

 

Ondanks dat deze bavette vrij plat was gaan we 'm toch vlinderen.

 

Met een scherp mes probeer je hem in 2 gelijke diktes open te snijden.

 

Dit doen we tegen de draad in.

 

 

 

 

 

 

 

Hier redelijk netjes open gesneden.

Uiteinde's heb ik eraf gesneden. Hij werd anders te lang. Die gaan voor hamburgers dienst doen.

 

Eerst de truffel mayonaise eroverheen smeren. Doe dit zo dik als dat je dat op een normale boterham doet.

 

Daarna de gedroogde tomaatjes, pijnboom pitten, basilicum blaadjes en de parmesaan.

Hierover sprenkel je wat balsamico azijn.

 

De hoeveelheden moet je naar eigen keuze doen.

Gewoon dat het redelijk bedekt is. Niet te vol. Hij moet nog opgerolt worden!

 

 

 

Intussen staat je bbq op 250 graden te loeien!!!

 

 

 

Opgerold en met slagerstouw omwikkeld gaat hij op de hete zone.

Probeer hem rondom lekker te schroeien

 

Zoiets dus. Maak er maar een paar mooie remsporen op!

 

 

 

 

Temperatuur meter in het midden van de rollade.

Leg 'm op de koude zone en zet de meter op 50 graden.

 

Na een kwartiertje werd de kern temperatuur van 50graden bereikt.

De rollade eraf gehaald en nog even door de keurmeester laten bekijken.

 

Hij werd goed bevonden dus zsm in aluminium folie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een rust periode van 5 minuten heb ik het slagerstouw verwijdert en plakken gesneden van 3 - 4 cm.

 

 

 

 

Een heel mooi gerecht.

Zeer smakelijk. Dit keer niet een overdaad van zoete en zoute smaken maar een mooi uitgebalanceerd gerecht.

Je hebt inderdaad de beleving van carpaccio zeker ook door het malse vlees.

 

Niet nadenken....DOEN!!