Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

Bife de Tira

 

 

 

Tijdens mijn zoektocht naar iest anders kwam ik dit tegen.

Ik citeer de Hanos:

 

De Bife de Tira is rundvlees dat zich uitstekend leent om te grillen. Een prachtig stuk vlees, in de lengte gesneden, met een heerlijke smaak die goed tot zijn recht komt wanneer deze bereid wordt op de grill, gegarneerd met wat peper en zout. Meer heeft dit mooie stuk vlees niet nodig. De specifieke snit zorgt ervoor dat je haaks op de draad kunt trancheren en het malse vlees op zijn best kunt presenteren.

 

Nou. je begrijpt dat dit gelijk in mijn karretje belande.

 

Weet je waar het vandaan komt....

 

Peper en zout

 

En op het vuur als het de 200C nadert

 

Na 4x hem gedraait te hebben in +/- 10 minuten tijd word het tijd om de temperatuur te meten.

De bedoeling is om 'm van het vuur af te halen als ie rond de 50 graden is.

 

 

Bijna goed!

 

Hier op de snijplanj maar kort daarna heb ik 'm de aluminium folie gewikkeld voor een minuut of 7

 

 

Mooi gegaard. Goed op temperatuur.

 

Maar wat vonden we ervan.

 

De Bife de tira is feitelijk een entrecote.

Het nadeel van een entrecote is dat het vaak wat stugger vlees is en je lang moet kauwen. Dat was met deze ook het geval.

Smaak 100%. Malsheid 50%

 

Het is een keuze die je maakt. De één vind dat niet erg. De ander zoekt liever wat malser.

 

Oordeel zelf!