BBQ EN BIER

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Bier Recepten

 

Apparatuur

 

Overige

 

Contact

 

 

BBQ

Terug naar Grijzekolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blond

 

 

 

 

Blond 05-03-2023

 

Batch 10 Liter

 

MOUT

2,5 KG Chateau Pilsen

0.13 KG chateau Biscuit

0.35KG Chauteau Melano

 

 

Voor maischen

0,2 gram baking soda
0,2 gr calcium chloride

Antioxin 1 gram

 

Maischen
40 minuten 62 graden

15 min 68 graden

10 min 72 graden

2 min 78 graden

 

Koken

Totaal 60 minuten koken

 

na 10 minuten

Start bitter hop:
15 g Tradition

na 45 minuten
5 g tradition + 7gr Saaz


na 50 minuten

250 gram suiker

Biersol.  3 ml

4 gram Koriander

0,2 gr Kaneel

10 gram sinasappelschil

 

Na afkoelen 15 minuten beluchten met aquarium pompje


Dan gist erbij en afsluiten

 

Gist
Safale T-58 10gr

 

2 weken op Vat

Daarna 2 weken op fles

Bier beter langer staan. Dan word ie rijper.

 

Resultaat :

Een rustige Blondje geworden. Geen uitgesproken krachtige smaak. Neigt naar gewoon bier.

 

 

   
B.B.Q. & BIER Grijzekolen