Barbecueen
Het hele jaar door
Home
Intro
Vlees Recepten
Kip Gerechten
Overige gerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Tips en trucs
Hulpmiddelen
Contact
links
Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?
|
Een lid van het barbecue forum (http://www.bbqforum.nl) plaatste een mooi gerecht: "Cordon blue"
Ik ben er wat mee wezen schroeven en er kwam een heerlijk gerecht tevoorschijn!
Varkens filet
1,1 Kilogram
|
|
|
Zwarte peper
Steak Rub (Of gewoon zeezout, het gaat erom dat je het vlees zout)
Tex-Mex seasoning |
Het vlees als een boek twee keer insnijden.
Laat dus één kant dicht
| |
|
Het vlees normaal kruiden met de zwarte peper, steak seasoning en Tex-Mex seasoning.
Dan in elk gedeelte ham en kaas naar smaak leggen en dichtklappen |
Dan alles goed dichtbinden met slagerstouw.
Zo je ziet is bondage niet echt mijn specialiteit. |
|
|
Maak 1/3 van een pak appelstroop even warm in de magnetron. |
En smeer het vlees er dik mee in.
Omdat je het appelstroop warm hebt gemaakt smeert het wat lekkerder.
Door het koude vlees word het weer stroperig.
Strooi er flink wat Corn-flakes overheen zodat alle kanten bedekt zijn.
Let op. Dit word een kliederboel. |
|
|
Steek je ketel aan en zet 'm op 150 graden Het vlees boven de koude zone en met de thermometer erin.
De bedoeling is om de interne temperatuur op 65 graden te krijgen.
Deze filet had daar 1,5 uur voor nodig |
Toen de thermometer een interne temeratuur aangaf van 63 graden heb ik alle luchtsluizen opengezet.
Dit om de temperatuur in de ketel flink op te schroeven. Ik wilde de buitenste laag knapperig krijgen. Dit duurde nog 5 minuten
En dit lukte uitstekend.
Dit was ECHT geslaagd!
Binnenin het cordon blue effect.
Buitenkant een heerlijk knapperige zoete laag.
En de Tex-Mex kruiden gaven er nog een heerlijk zoet tintje aan.
Heel verrassend! |
|
|