Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

Cordon Blue LARGE

 

Een lid van het barbecue forum (http://www.bbqforum.nl) plaatste een mooi gerecht: "Cordon blue"

Ik ben er wat mee wezen schroeven en er kwam een heerlijk gerecht tevoorschijn!

Varkens filet

1,1 Kilogram

Zwarte peper

Steak Rub (Of gewoon zeezout, het gaat erom dat je het vlees zout)

Tex-Mex seasoning

Het vlees als een boek twee keer insnijden.

Laat dus één kant dicht

Het vlees normaal kruiden met de zwarte peper, steak seasoning en Tex-Mex seasoning.

Dan in elk gedeelte ham en kaas naar smaak leggen en dichtklappen

Dan alles goed dichtbinden met slagerstouw.

Zo je ziet is bondage niet echt mijn specialiteit.

Maak 1/3 van een pak appelstroop even warm in de magnetron.

En smeer het vlees er dik mee in.

Omdat je het appelstroop warm hebt gemaakt smeert het wat lekkerder.

Door het koude vlees word het weer stroperig.

Strooi er flink wat Corn-flakes overheen zodat alle kanten bedekt zijn.

Let op. Dit word een kliederboel.

Steek je ketel aan en zet 'm op 150 graden Het vlees boven de koude zone en met de thermometer erin.

De bedoeling is om de interne temperatuur op 65 graden te krijgen.

Deze filet had daar 1,5 uur voor nodig

Toen de thermometer een interne temeratuur aangaf van 63 graden heb ik alle luchtsluizen opengezet.

Dit om de temperatuur in de ketel flink op te schroeven. Ik wilde de buitenste laag knapperig krijgen. Dit duurde nog 5 minuten

En dit lukte uitstekend.

Dit was ECHT geslaagd!

Binnenin het cordon blue effect.

Buitenkant een heerlijk knapperige zoete laag.

En de Tex-Mex kruiden gaven er nog een heerlijk zoet tintje aan.

Heel verrassend!