Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

Ezel geheel

 

 

 

Tijdje geleden een ezel bereid.

je weet wel. ergens achterin de koe zit een heerlijk stukje biefstuk dat ze ezeltje noemen of liesstuk.

 

Toen had ik dee rotteserie gebruikt.

Nu in z'n geheel.

 

Hij was voorzien van een vetlaag. die heb ik eraf gesneden.

 

Daarna met een zoute rub ingesmeerd voor de zoute bite.

Daarna flink wat marjolein erop.

 

De kolen zijn al aardig heet.

 

Eerst even goed grillen.

Ongeveer 4 minuten per kant

 

Daarna het vlees op de koude zone leggen.

 

Ik had er een temperatuur sonde in gedaan.

De bedeoling is om een interne temperatuur te verkrijgen van 54 graden.

 

 

 

 

Bij 54 Graden kon hij eraf.

 

Ik heb hem nog 5 minuten onder zilver papier gelegd.

 

 

 

Mooie plakjes gesneden van 3 a 4 mm dik.

 

let op.

Een ezeltje heeft een vreemd verloop van de draad van het vlees. Halverwege verdraaid het.

 

Eigenlijk moet je 'm in 2 stukken snijden.

Deze zijn dan makkelijker in plakjes te snijden.

 

 

 

 

 

Je ziet hier de typische structuur.

 

 

 

En wederom enorm genoten van deze snit.

Zeer mals en zacht vlees.

Daarnaast ook zeer betaalbaar.

 

 

Heerlijk !!