Barbecueen
Het hele jaar door
Home
Intro
Vlees Recepten
Kip Gerechten
Overige gerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Tips en trucs
Hulpmiddelen
Contact
links
Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?
Tijdje geleden een ezel bereid.
je weet wel. ergens achterin de koe zit een heerlijk stukje biefstuk dat ze ezeltje noemen of liesstuk.
Toen had ik dee rotteserie gebruikt.
Nu in z'n geheel.
Hij was voorzien van een vetlaag. die heb ik eraf gesneden.
Daarna met een zoute rub ingesmeerd voor de zoute bite.
Daarna flink wat marjolein erop.
De kolen zijn al aardig heet.
Eerst even goed grillen.
Ongeveer 4 minuten per kant
Daarna het vlees op de koude zone leggen.
Ik had er een temperatuur sonde in gedaan.
De bedeoling is om een interne temperatuur te verkrijgen van 54 graden.
Bij 54 Graden kon hij eraf.
Ik heb hem nog 5 minuten onder zilver papier gelegd.
Mooie plakjes gesneden van 3 a 4 mm dik.
let op.
Een ezeltje heeft een vreemd verloop van de draad van het vlees. Halverwege verdraaid het.
Eigenlijk moet je 'm in 2 stukken snijden.
Deze zijn dan makkelijker in plakjes te snijden.
Je ziet hier de typische structuur.
En wederom enorm genoten van deze snit.
Zeer mals en zacht vlees.
Daarnaast ook zeer betaalbaar.
Heerlijk !!