Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

Houthakkers steak

 

 

 

In griekenland ooit eens een procureurs steak gegeten. Simpel maar o zo lekker.

 

Ik wilde dat ook eens doen maar dat was moeilijk te vinden.

Ik werd op mijn zoektocht eigenlijk geraakt door de houthakkers steak. Dat klonk veel mooier.

Maar is het ook lekker?

 

Groot stuk procureur gekocht bij de Makro.

Snij van de procureur een paar lekkere dikke steaks. Hou het maar op een centimeter of 5

 

Smeer ze goed in met de volgende kruiden:

 

Gerookte paprika poeder

Oregano

Knoflook poeder

Lemon Pepper

 

 

 

 

Je ketel heb je al op 150 graden gezet of iets hoger

 

Daarna keihard de steaks grillen.

 

Met flits ziet het er bleekjes uit maar de bedoeling is om een paar lekkere grille marks erin te krijgen.

 

Het vlees is dan nog medium/rare

 

Maak een mengsel van:

 

1 flesje bier. Trippel, Porter of iets anders lekker sterk.( geen heineken!!!)

500 ml barbecue saus

100 ml appel azijn

Laat dit eventjes inkoken.

 

In een diepe overschaal leg je de steaks en giet je het mengsel eroverheen.

 

 

Omwikkel de schaal met aluminium folie.

Zet je ketel op +/- 140 graden

En laat het boven de koude zone lekker pruttelen. Deksel dicht.

Na een minuut of 90 kan je de steaks eruit halen.

 

 

 

Als laatste nog even boven het voor om de steaks te grillen. Niet te lang!

 

Het resultaat zie je hier.

 

Bij het aansnijden merktte je gelijk dat dit door het garen in de bier saus er een overduidelijke draadjes vlees was ontstaan.

 

 

Ondanks te heftige kruiden en saus was de smaak redelijk vlak.

 

De meeste zaten hiervan te smullen.

Ik zelf ben niet zo'n draadjes vlees mens dus volgende keer gewoon lekker grillen en op het bord :-)