Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

Carne de Costilla de cerda iberico

07-05-2020

 

 

 

 

Mooie taal he dat spaans.

 

Carne de Costilla de cerda Iberico

 

Vrij vertaald : Iberisch varkensvlees

 

Dat is het vlees dat tussen de botjes zit van een spare rib.

Zal het dan ook echt anders smaken als dat je spare ribs eet?

 

Aan de bak ermee: Olé

 

2 pakken met een totaal gewicht van 1 KG

 

Dat zag er goed uit. Mooi dooradert.

Dat moet sappig zijn

 

 

 

 

 

Ik wilde er geen spareribs van maken. Dat doen we wel met de botjes eraan.

 

 

Maar varkensvlees mag best wel gekruid worden.

 

We gebruiken hiervoor de Basic Grijzekolen Mix

 

  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 1 tl Uien poeder
  • 1 tl Katoembar
  • 1/2 tl Komijn
  • 2 tl bruine basterd suiker (oid)
  • 1 tl Zwarte peper
  • 1 tl Zee zout
  • 1 tl Knoflook poeder
  • 1/2 tl cayenne poeder

Dit moet genoeg zijn voor 1 kg vlees.

 

 

 

Het vlees goed mengen met de kruiden

 

 

En om er een spaans tintje aan te geven heb ik 4 stukjes in een ziplock gedaan met de befaamde Ron-Miel.

Oftewel rum met honing.

Het beroemde canarische drankje.

 

Minimaal 3 uur van te voren!

 

 

 

Op de koude zone van je ketel leg je de rij neer.

Deksel erop en hou hem op 150 graden.

 

Dit kan zo 1 uur en een kwartier blijven liggen.

 

 

 

je kan er af en toe 1 uithalen en proeven of ze goed zijn.

 

En als ze klaar zijn heel even boven de grijze kolen.

Pas op. Dat gaat fikken dus echt snel.

het creeerd een heerlijk krokante bite.

 

 

En wat vonden we ervan:

 

G E W E L D I G

 

Wat een hele andere ervaring tov de spareribs.

Mals, smaakvol, krokant en ga zo maar door.

 

De gemarineerde versie werd door de mannen ook zeer gewaardeert!

De vrouwen hadden liever de gekruide versie.

 

En Oh zo makkelijk te eten.

 

Dit is een blijvertje!!

 

Este era un cerdo muy lindo