BBQ EN BIER

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Bier Recepten

 

Apparatuur

 

Overige

 

Contact

 

 

BBQ

Terug naar Grijzekolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Haye Brun

 

 

 

 

Belgische Abdij 12-05-2023

 

Batch 10 Liter

 

MOUT

3 KG Dingemans Pilsen 3EBC

500gr Bries Corn Yellow Flaked

160 gr Castle Malting ChateauChocolat 1000EBC

150 gram Castle malting Chateau Crystal - 150EBC

 

Voor maischen

0,4 gram baking soda
1,5 gr calcium chloride

Antioxin 1 gram

 

Maischen
30 minuten 63 graden

60 min 73 graden

5 min 78 graden

 

Koken

Totaal 60 minuten koken

 

Start bitter hop 60 minuten
20 g Saaz


na 50 minuten

13 gram Hallertauer Hersbruck 4%
325 gram Candy Syrup

7 gram Coriander

1 Kruidnagel

8x jeneverbes

Biersol.  3 ml

 

Na afkoelen 15 minuten beluchten met aquarium pompje


Dan gist erbij en afsluiten

 

Gist
Brewferm Top 8 gram

Mangrove Jacks M41 Belgium Ale yeast 4 gram

 

2 weken op Vat

Daarna 2 weken op fles

Bier beter langer staan. Dan word ie rijper.

 

Begin SG 1065

Eind SG 1015

 

 

Resultaat :

Lekkere bruine abdij bier . Rond en Vol

 

 

   
B.B.Q. & BIER Grijzekolen