Barbecueen
Het hele jaar door
Home
Intro
Vlees Recepten
Kip Gerechten
Overige gerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Tips en trucs
Hulpmiddelen
Contact
links
Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?
|
Voor sommige gerechten moet je soms een zetje hebben om eraan te beginnen.
Nou....de lamsbout was in de aanbieding bij de makro. Erg hard hoef je mij dan niet te duwen.....
We gaan eerst de lamsbout een nachtje marineren:
|
|
 |
Alles fijnsnijden en mengen in een kom.
Hou twee knoflook teentjes en een beetje rozemarijn achter |
De lamsbout heeft aan één kant vaak een dikke laag vet.
Deze grotendeels weggesneden.
Rondom gaatjes prikken en vol stoppen met rozemarijn en plakjes knoflook.
Van één teentje knoflook snij je in lengte 6 plakjes
|
 |

|
Goed ingesmeerd met het kruiden mengsel.
Afdekken met folie en een dagje in de ijskast.
|
De volgende dag is hij erop gegaan.
De ketel voorverwarmd en de temperatuur op 175 graden gehouden.
Mijn digitale thermometer in de bout gestoken.
Ik heb 'm op 59 graden gezet.

|


Het eerste half uur flink wat rookhout toegevoegd.
In dit geval van Jack Daniels |

|
Na 1,5 Uur was de interne temperatuur bereikt van 59 graden en kon hij eraf, |
Het vlees was perfect!
Heerlijk sappig en een heerlijk smaak!
|
 |
|