Barbecueen
Het hele jaar door
Home
Intro
Vlees Recepten
Kip Gerechten
Overige gerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Tips en trucs
Hulpmiddelen
Contact
links
Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?
|
Een koude pasta salade die je ook warm kan opdienen. il contorno!
Ingredienten
- Fusselini pasta 350 gram voor 5 personen
- Groene pesto 4 thee lepels
- Knoflook 4 tenen uitgeperst
- Pijnboom pitten handvol
- Oregano 1 eetlepel
- Gedroogde tomaatjes uit olie 7 stuks
- 1 dl olijfolie
- Zout en peper
|
|
Bereiding
Kook de pasta beetgaar. Niet te lang anders krijg je zo'n plakkerige, kleffe pasta.
Ik gebruik graag fussilini omdat de ingredienten daar zo lekker in blijven hangen. |
 |
Gooi de pasta gelijk in een schaal en doe de olijfolie daar direct bij. Wacht je te lang dan gaat de pasta plakken.
Doe de pesto, knoflook en de oregano erbij. |
 |
|
|
Snij de gedroogde tomaten uit olie in kleine reepjes en doe ze bij de pasta.
Smaakt niet alleen heerlijk maar de pasta ziet er dan gezeligger uit
Als je alleen droge "gedroogde tomaatjes" hebt week ze dan eerst. |
|
 |
Pijnboom pitjes even in de pan bruin laten worden op hoogvuur. Pas op...dit gaat snel!
Ook deze gelijk bij de pasta erbij.
Naar smaak peper en zout toevoegen. (Niet altijd nodig!) |
Je kan de pasta nu wegzetten en laten afkoelen.
Let op. Sommige goedkope pesto's zijn slap van smaak. Dan moeten er meerdere schepjes bij.
Je kan het serveren met een beetje geraspte parmesaan erover.
Warm of koud te serveren!

|