Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

Procu-Rib

 

 

 

Ik ben een grote fan van spare-ribs. Het is echter altijd een flinke klus.

 

Kunnen we dat korter doen?

 

Jazeker.

We kopen een groot stuk Procureur.

 

Je snijd er mooie lange repen van.

 

We gaan twee verschillende marinades maken:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De marinades

 

1- Charsui. De zalige chinese rode marinade

 

500 gram Procureur

30 g hoisin saus

30 g donkerbruine basterdsuiker

30 ml Shaoxing wine

30 g honing

1 el soja saus

1 el oestersaus

1 tl zeezout

1 cm Gember geraspt

1/2 tl Chinese vijfkruidenpoeder

3 teentjes knoflook - geraspt

1 1/2 tl rode kleurgel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Classis sparerib marinade:

 

Hier te vinden

 

 

 

 

Het vlees verdelen in twee zip-lock zakjes.

 

Ik heb in de ochtend de marinade bij het vlees gedaan.

's-Avonds op de grille

 

Je moet het een beetje op gevoel doen.

 

De BBq op 150 raden zetten.

 

Ik heb de hele berg vlees op de koude zone gelegd.

Om de 15 minuten het vlees omdraaien.

Na 45 minuten alles nog even met een kwast met de marinade erover.

Na een uurtje was het klaar.

 

Nog even een paar seconde het vlees boven de kooltjes leggen.

Dan karameliseert het net even lekkerder.

 

 

Het resultaat?

 

Verbluffend lekker.

Niet het draadjes vlees zoals spare rib maar dit was een schot in de roos.

 

Char Siu en de sparerib marinade waren allebei voortreffelijk.