Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

Rosbief

 

 

 

Hier de hoofdrol spelers

 

Stuk van 800 gram rosbief gebruikt

 

 

 

Olijfolie 200ml

2 knoflook tenen

1 flinke theelepel mosterd

3 theelepels thijm

3 theelepels Marjolein

1 rode peper zonder zaadlijsten

1 eetlepel Worchester saus

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel zout

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle kruiden en olie goed mengen.

 

In een zip-lock samen met vlees. Even goed kneden en minimaal een uur of 4 later marineren in de koelkast.

 

Let op. Zip-lock 'm wel goed dicht. Dat was bij mij niet gebeurt waardoor mijn koelkast gemarineerd was....

 

 

 

De BBQ staat al op 180 graden.

 

Leg 'm op de koude zone.( dus niet boven de kooltjes)

Thermometer erin en wachten totdat ie zo'n 48 a 49 graden is.

Dan is ie mooi rosé.

 

 

 

Daarna even laten bijkomen voor een paar minuutjes onder aluminium folie

 

Hier lag ie klaar om besneden te worden.

 

Snij mooie dunne plakjes van 5 a 6 mm

 

 

 

 

 

En...wat vonden we ervan?

 

Heerlijk

 

Het is wel een ietwat kauwvlees maar de smaak is heel goed.