Barbecueen
Het hele jaar door
Home
Intro
Vlees Recepten
Kip Gerechten
Overige gerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Tips en trucs
Hulpmiddelen
Contact
links
Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?
Er is een geheim.....
Tegen niemand vertellen .
De iberische varken heeft als enige varken een snit bij zijn schouder zitten. Een plat stuk vlees.
Weet niemand...
Ze noemen het iberico secreto. (Geheim in het spaans is secreto)
Ik zag het liggen bij de hanos. Ze deden er geheimzinnig over...
Op het vuur ermee!
Ik had er 2.
Nr. 1 gekruid met peper, zout en een beetje oregano.
De andere met de all-round varkenskruiden Sticky Ribs.
Gekocht bij een groot handel waar je als particulier ook kan bestellen.
https://rundvlees.nl/
Vaak mooie akties en aanbiedingen. Vlees is goed!
.
Nadat je je kooltjes lekker grijs hebt laten worden kan het direct er boven op.
Let op. Dit is vrij dun vlees. Als je het er te lang op legt word het een droge hap.
Raadzaam dus is om beide kanten zo'n 2 minuten keihard te grillen
Bijna klaar.
Probeer er een beetje gevoel mee te hebben.
Het vlees is niet overal even dik.
Soms een dunner gedeelte boven de koude zone laten en de dikke boven de kooltjes.
Van het vuur op de plank en plakjes ervan snijden van 1 cm dik.
En...wat vonden we ervan?
Heerlijk.
De smaak van de iberico varken en het aparte vlees.
Zie de close up hiernaast.
Je ziet dat het vlees aan alle kanten met vet is omringt.
Ik ben helemaal geen vet liefhebber maar dit had zeker zijn bekoring!
Zowel de peper/zout versie als de varkensrub hadden allebei hun eigen smaak maar beide heerlijk!
¡Ve a la tienda y consigue esa carne secreta!