Barbecueen
Het hele jaar door
Home
Intro
Vlees Recepten
Kip Gerechten
Overige gerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Tips en trucs
Hulpmiddelen
Contact
links
Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?
|
Na een bezoekje aan een bekend rotterdams restaurant waar ze Noord-afrikaans en midden-oosten eten serveren heb ik gesmult van zo'n heerlijke vleesspies. Geen overdaad aan kruiden maar een heerlijke grill smaak.
Dat moeten we ook maar 's maken!
Voor 7 spiesen
2 flinke entrecote's in blokken gesneden
-
1 zeer fijn gesneden ui
-
1 dl olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel peterselie
-
3 zeer fijn gesneden verse laurier blaadjes
-
Snuf peper en zout
-
1 Rode paprika grof gesneden
-
Champignons
-
1 eetlepel Koriander blaadjes
|
 |
 |
Alle ingredienten in een kom.
|
Vlees erdoorheen en een uurtje in de ijskast |
 |
 |
Het vlees verdelen over de spiesen met in het midden een flinke champignon en op de uiteinde's een stuk paprika. |
je ketel staat intussen te loeien op zo'n 175 tot 200 graden.
Netzolang grillen totdat het vlees een lichte grill kleur krijgt.
Niet te lang anders droogt hij uit.
Entrecote mag een beetje rood zijn binnen dus wees niet bang!
|
 |
Echt lekker. Precies hoe ik 'm wilde!
Volgende keer de stukjes vlees iets groter!
De entrecote is hier enorm geschikt voor.
|