Barbecueen
Het hele jaar door
Home
Intro
Vlees Recepten
Kip Gerechten
Overige gerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Tips en trucs
Hulpmiddelen
Contact
links
Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?
Een heerlijke hamburger is gegrilled van buiten en sappig van binnen.
Toch?
Nee...we gaan 'm pletten!
Oftewel...smashen!
Hier een gietijzeren plaat boven de hete kolen
Half om half gehakt.
Doe je favoriete kruiden doorheen. Niet teveel. Gewoon even op smaak maken.
Elke balletje ongeveer 150 gram
Het gehaktballetje leg je op de gietijzeren plaat.
EN JE DRUKT HEM KEIHARD PLAT.
Hoop gesis...dat moet!
De bedoeling is dat je beide zijde's van een korst gaat voorzien.
We zijn al aardig ver
Als beide zijde's goed voorzien zijn van een harde korst dan leg je er een plakje cheddar kaas op.
Even warm laten worden
Het resultaat. Mooi toch?
Verse sla - gebakken ontbijtspek - schijfje tomaat - paar plakjes augurk - ketchup - mayo - verse uienplakjes.
Wat vonden wij ervan.
Natuurlijk erg lekker.
Maar het is lang niet zo lekker als de echte bavette burger verder op de site.
Het blijft half-om-half gehakt wat toch wat ordinair vlees is. En dat proef je ook. Niet spectaculair maar leuk eens gedaan te hebben.