Barbecueen

Het hele jaar door

 

 

Home

 

Intro

 

 

Vlees Recepten

 

Kip Gerechten

 

Overige gerechten

 

Bijgerechten

 

Nagerechten

 

Tips en trucs

 

Hulpmiddelen

 

Contact

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met of zonder paraplu de BBQ aansteken?

 

 

 

 

 

Smash Burger

 

 

 

Een heerlijke hamburger is gegrilled van buiten en sappig van binnen.

 

Toch?

 

Nee...we gaan 'm pletten!

Oftewel...smashen!

 

 

Hier een gietijzeren plaat boven de hete kolen

 

Half om half gehakt.

 

Doe je favoriete kruiden doorheen. Niet teveel. Gewoon even op smaak maken.

 

Elke balletje ongeveer 150 gram

 

Het gehaktballetje leg je op de gietijzeren plaat.

EN JE DRUKT HEM KEIHARD PLAT.

Hoop gesis...dat moet!

 

De bedoeling is dat je beide zijde's van een korst gaat voorzien.

 

We zijn al aardig ver

 

 

 

Als beide zijde's goed voorzien zijn van een harde korst dan leg je er een plakje cheddar kaas op.

Even warm laten worden

 

Het resultaat. Mooi toch?

 

Verse sla - gebakken ontbijtspek - schijfje tomaat - paar plakjes augurk - ketchup - mayo - verse uienplakjes.

 

Wat vonden wij ervan.

 

Natuurlijk erg lekker.

 

Maar het is lang niet zo lekker als de echte bavette burger verder op de site.

 

Het blijft half-om-half gehakt wat toch wat ordinair vlees is. En dat proef je ook. Niet spectaculair maar leuk eens gedaan te hebben.